14 éves lányokat dolgoztatott prostiként Debrecenben

Két 14 éves kislányt megerőszakolt egy hajdúhadházi férfi, majd arra kényszerítette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak.
Két 14 éves kislányt megerőszakolt egy hajdúhadházi férfi, majd arra kényszerítette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak.

A nyomozás adatai szerint H. Lajos 2010 októberében egy 14 éves kislányt, 2013 áprilisában egy szintén 14 éves kislányt bezárt a hajdúhadházi házába, ott bántalmazta és közösülésre kényszerítette őket.

A gyerekeket többször arra kényszerítette, hogy prostituáltként dolgozzanak Debrecenben, majd a pénzt elvette tőlük - írja a police.hu.

Az egyik lány 2014. április 27-én a férfi házából el akart menni, de ezt H. Lajos nem engedte, a fiatal lányt megverte és bezárta a szobába. Májusban azonban sikerült megszöknie.

H. Lajos végül úgy bukott le, hogy a lánnyal találkozott a vasútállomáson, ahol nyilvánosan bántalmazta. Az ellenőrök feljelentést tettek ellene, a rendőrök adatgyűjtés után tartóztatták le a férfit. Személyi szabadság megsértése, szexuális visszaélés és kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie a bíróságon.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.