12 évesen lett teljesen kopasz a kislány

A 20 éves Stefanie Hodgson sosem fogja megtudni milyen érzés, ha hosszú az ember haja, ugyanis alopeciától szenved - írja a Daily Mail. A lány édesanyja először akkor vette észre, hogy baj van, amikor Hodgson még csak 6 éves volt. 12 évesen már ki is hullott minden haja, így a pubertás kor számára egy rémálom volt.

A 20 éves Stefanie Hodgson sosem fogja megtudni milyen érzés, ha hosszú az ember haja, ugyanis alopeciától szenved - írja a Daily Mail. A lány édesanyja először akkor vette észre, hogy baj van, amikor Hodgson még csak 6 éves volt. 12 évesen már ki is hullott minden haja, így a pubertás kor számára egy rémálom volt. “Az alopecia ebben a szépségorientált világban egy rendkívül nehezen feldolgozható betegség” - emlékezett vissza a lány, aki végül még a középiskolában felvállalta, hogy teljesen kopasz. Ma már csak akkor visel parókát, ha a kedve éppen úgy tarja. Ő így fejezi ki magát. “Egy szekrényre való van otthon belőlük” - vallotta be.

“Az alopecia ebben a szépségorientált világban egy rendkívül nehezen feldolgozható betegség” - emlékezett vissza a lány, aki végül még a középiskolában felvállalta, hogy teljesen kopasz. Ma már csak akkor visel parókát, ha a kedve éppen úgy tarja. Ő így fejezi ki magát. “Egy szekrényre való van otthon belőlük” - vallotta be. Hodgson motivációs tréningeket tart és minden kérdésre szívesen válaszol, amit hozzá intéznek más fórumokon.

Sometimes I want to draw eyes on the back of my head so that when people stare at me, I'm staring back at them

Stef Hodgson (@stefhodgson) által megosztott bejegyzés,

Az „alopecia areata” magyarul foltos hajhullást jelent - írja a Professionalhair.hu. Az orvostudomány még nem találta meg a választ a kialakulás okára, de abban biztosak, hogy egy autóimmun betegség. Vagyis a szervezet idegenként kezeli saját sejtjeit, ebben az esetben pedig konkrétan a hajtüszőket. A betegség elszigetelt, tehát nem fertőző. Ha a serdülőkor előtt jelentkezik nagyobb az esély hogy a hajhullás állandósul. Ezt az esetet „alopecia totalis”-nak nevezik.