12 éves kislányt erőszakolt meg a hatodikos fiú Gyálon

Hiába utasította vissza a 12 éves lány évfolyamtársa közeledését, a srác nem törődött bele a kikosarazásba. Két barátjával az iskola előtt várt kiszemeltjére, és innentől kezdve már nem volt megállás.
Hiába utasította vissza a 12 éves lány évfolyamtársa közeledését, a srác nem törődött bele a kikosarazásba. Két barátjával az iskola előtt várt kiszemeltjére, és innentől kezdve már nem volt megállás.

Már a suliba sem engedheti el az ember a lányát anélkül, hogy ne kelljen aggódnia? Az alábbi történet azt bizonyítja, hogy néha a legnagyobb veszély az iskolapadból leselkedhet a gyerme­kekre. Egy gyáli általános iskola 6. osztályos tanulója és két barátja gyalázatos tettre vetemedett. A fiú – R. G. – már az interneten is megkörnyékezte 12 éves évfolyamtársát. A srác a Facebookon jelezte a lánynak, hogy le akar feküdni vele, majd az iskolában többször előfordult, hogy választottja nyakát csókolgatta. A kislány azonban visszautasította a közeledést, és néhány nap múlva letiltotta az interneten erőszakos udvarlóját.

Két fiú őrködött, amíg a harmadik erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a 12 éves kislánnyal (képünk illusztráció) © Thinkstock

Séta az erdőben

R. G. pénteken ül a vádlottak padjára a Budapest Környéki Törvényszéken, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják. Gyimesi Kinga bírósági szóvivő a vádiratból idézte fel lapunknak az ominózus tavaly februári nap eseményeit.

A vád szerint a lány elhatározta, hogy személyesen kéri meg R. G.-t, hagyja őt bé­kén. Az iskola előtt megvárta a fiút, aki azonban két társával érkezett a találkozóra. Megbeszélték, hogy elsétálnak az iskola köze­lében lévő kiserdőbe. A lány ek­kor már félt a társaságtól, nem mert menekülni, ellenkezés nélkül ment a trió­val. A vád szerint a fiúk ekkor már tudták, mi következik. Az előzetesen megbeszéltek szerint R. G. társai leterítették a kabátjukat a földre, majd őrt álltak, hogy senki ne zavarhassa meg őket. Közben R. G. „erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a sértettel, akinek ezzel fájdalmat okozott”.

Képünk illusztráció © Thinkstock

A lány később a barátainak és a szüleinek is elmesélte meggyalázását, a szülők pedig feljelentést tettek. A vád szerint túl a fizikai bántalmazáson a fiúk súlyos lelki megrázkód­tatást okoztak a kislánynak. R. G. később a rendőröknek azt mondta, hogy nem csinált semmi rosszat, nem volt kezdeményező és nem alkalmazott erőszakot.

A trióból két fiút vádoltak meg, mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Családi példa?

Csehák Hajnalka pszichológus a Borsnak úgy vélekedett: alighanem valamilyen rossz családi minta vezethetett oda, hogy a fiú erőszakot alkalmazott.

– Ilyen korban a nevelés, a családból vett példák kulcskérdést jelentenek. Valószínűleg a fiú életében valamilyen formában korábban is jelen lehetett az erőszak. Azért vihetett magával társakat, mert vélhetően nem volt bátorsága egyedül megtenni. A csoporthatás rá is erősíthetett a szándékra – tette hozzá a szakértő.

Kegyetlen fiatal gyilkosok

Sok, ennél is súlyosabb bűncselekmény köthető fiatal elkövetőkhöz.

Az ezredforduló egyik legdöbbenetesebb esete a 11 éves Kocsis Franciska meggyilkolása volt. A kislányt 2000 májusában egy 13 éves fiú és egy 14 esztendős lány csalta az erdőbe, ahol kegyetlen brutalitással végeztek vele.

A 18 éves Pénzes Henriettával egy 15 éves fiú végzett 2006 júliusában. K. András megkötözte, megerőszakolta, majd felgyújtotta a lányt, aki három hét múlva halt bele szörnyű sérüléseibe.

Országos döbbenetet váltott ki a 2008-as kaposvári gyilkosság is. Két gimnazista egy tóhoz csalta barátját, majd vésővel és kövekkel agyonverte. A testet a vízbe lökték.

© MTI

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.