12 éves fia akadályozta meg a brit terroristát, hogy elszökjön az Iszlám Államtól

A 90-es években egy punkzenekar tagja volt a brit Sally Jones, mára már a világ egyik legkeresettebb női terroristája. Négy éve ment ki kisebbik fiával a szíriai Rakkába, miután megismerkedett még Angliában egy hackerrel, és össze is házasodott vele. Jones feladata az volt, hogy nyugat-európai nőket toborozzon az Iszlám Állam számára, emellett vezetője lett egy csak nőkből álló szárnynak is. Több tucat terrortámadáshoz lehet köze.

Közben gyereke is terrorista lett, a terrorszervezet egy olyan videójában is látható, amelyben túszok meggyilkolásával fenyegetnek, több gyerek mellett Jo-Jo is ott áll kezében pisztollyal, valószínűleg meg is kellett gyilkolnia az előtte térdeplő kurd férfit.

A hacker férj két éve egy dróntámadásban meghalt, Jones büszke volt férje halálára, mert Allah nevében halt meg.

Jones viszont már nem annyira lehet lelkes, egy ideje úgy hírlik, annak ellenére vissza akar térni Nagy-Britanniába, hogy ott valószínűleg az élete végéig börtönben kell maradnia. De nem is engedik el Szíriából, mert egy katona felesége.

A Daily Mail most arról ír, a nő egy koalíciós támadás alatt meg is próbált megszökni Rakkából, de saját fia, Jo-Jo nem engedte, hogy elmenjenek.