12 éve keresi eltűnt fiát Erzsébet

Több, mint egy évtizede keresi rejtélyes módon eltűnt fiát Borsos Erzsébet. Döbröntei Máténak 18. szülinapja után veszett nyoma. Az anya hiszi, hogy fia él.
Több, mint egy évtizede keresi rejtélyes módon eltűnt fiát Borsos Erzsébet. Döbröntei Máténak 18. szülinapja után veszett nyoma. Az anya hiszi, hogy fia él.

Minden édesanya rém­álma vált valóra Borsos Erzsébet számára 2004. január 3-án. Az asszony ezen a napon láthatta utoljára szeretett fiát, az akkor 18 éves Máté Viktort. A fiúnak rejtélyes körülmények között veszett nyoma.

– Budapesten tűnt el, átutazóban volt a fővárosban – mondja a Borsnak Erzsébet. – Ötödikén bejelentettük a rendőrségen, azonban nem történt semmi. Naponta, hetente, havonta jártam a rendőrségre. Az ügyet mindig másnak adták, a telefonjait sem voltak hajlandóak megnézni – sorolja. Az asszony végül maga fogott nyomozásba, ő maga derítette ki, hogy a fiát utoljára egy mentőben látták:

– Aznap még beszéltünk telefonon, zaklatott volt. Elmondások alapján megtudtam, hogy a Teve utcánál öngyilkossággal fenyegetőzött, ezért mentőt hívtak, ami egy kórházba vitte. Máté ott fogta a hátizsákját, felnyitotta a mentő ajtaját, kiugrott és elfutott. Kérdem én, hogyan történhetett ez? Hogyan tudta kinyitni az ajtót, hogyan tudott elfutni? – tárja szét a karjait az édesanya. Az esetről a jegyzőkönyvet végül nem kapta meg, ugyanis Máté akkor már nagykorúnak számított: tíz nappal múlt 18 éves. Azóta rengeteg visszajelzést kapott.

– Abban az évben, februárban Budapesten látták, akkor azt a szakaszt, utcákat róttuk, míg pár évvel később az egyik ismerőse szólt, hogy egy buszon látta, azonban, amikor összenéztek, Máté elkapta a tekintetét, és leszállt. Ezek után napokig utaztam azon a vonalon, de soha nem bukkant fel. Érkezett egy jelentés Kaposvárról is, ott egy ismerôs találkozott, beszélt vele. A fotómat is átadta neki. Az asszony azt mondta, elmélázott a képen, majd visszaadta azzal, hogy üzeni nekem, hogy jól van – mesélte.

Azonban Erzsébetben 12 év után sem múlt el a remény, a mai napig hajtja az anyai szeretet. Máté karácsony napján volt harmincéves.

– Ismertetőjele az első két csorba foga, egy esés után deformálódtak el. Kérem, aki látta vagy tud segíteni, jelentkezzen!