Aktuális

1000 rendőr hajszolja a sorozatgyilkos Fehér Norbertet

BLN

Létrehozva: 2017.04.19.

A szabadkai születésű, negyvenéves magyar a kriminológus szerint minden ok nélkül öl. Olaszországban most ő az első számú közellenség.

Igazi könyörtelen, hidegvérű gyilkosként ír az olasz sajtó a 40 éves férfiról. Bűntársai, közvetlen környezete is csak úgy ismeri: Igor, az orosz. Fehér Norbert nem messze a magyar határtól, Szabadkán született, de rovott múltja miatt Igor Vaclavics néven Olaszországban kezdett új életet. Gondosan építette fel üzletemberimázsát, szívesen mutatkozott elegáns öltönyökben, sportos szerelésben, miközben rablásokból tartotta el magát. Társaival főleg hétvégi házakra utaztak. Fehér Norbert többször is ült börtönben, de 2007-ben jó magaviselete miatt csaknem két évvel korábban szabadult. Cellatársainak sem adta ki valódi személyazonosságát, mindenki csak az Oroszként ismerte, de az Interpol azonosította.

Harmadik áldozata túlélte

Fehér április 1-jén kezdett ámokfutásba: az olasz Corriere beszámolója szerint egy budriói bár kocsmárosát, az 52 éves Davide Fabbrit mészárolta le a be­vételért.

– Bűnösnek érzem magam, hogy nem tudtam segíteni a férjemnek. Davide itt született, ebben a kocsmában, ez volt az élete már a szüleinek is. Túl későn érkeztem – nyilatkozta az áldozat özvegye. Úgy tudni, a rablógyilkosságban Fehérnek társa is volt. Nem sokkal ezután, menekülés közben Fehér egy önkéntes mezőőrre támadt. A 62 éves Valerio Verri a helyszínen életét vesztette, az olasz lapok szerint Fehér elvette a fegyverét is. Az őr társát szintén súlyosan megsebezte, de ő végül túlélte a támadást.

Sebesülten menekül

A kocsmárossal történt dulakodás során Fehér maga is megsérült, és ott is hagyott némi vért a helyszínen. A sebesülten menekülő férfira ezután egy speciális, ezerfős alakulatot állítottak az olasz hatóságok. Már tizenhetedik napja folyik ellene a hajtóvadászat, Bolognát, Ferrarát és a tengerhez közeli Ravennát is átkutatták. Húsvét hétvégéjén azonban szinte egyfolytában esett, ez visszavetette a nyomozást.

Megél az erdőben

Volt bűntársai – akikkel 2007– 2016 között több házat is kirabolt, és szerbek is vannak köztük – egyaránt állítják Fehérről: különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben abból, amit ott talál, amit csak a környezet lehetővé tesz. Elvan burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, na­gyon jól tűri a szélsőséges körülményeket. Bár mindig azt állította magáról, hogy nem volt katona.

A tengerre tarthat

Egy húszéves lány megdöbbentő esetről számolt be: útban Chioggia kikötővároshoz, a vonaton ismerte fel.

– Ott ült velem szemben. Furcsa mód a telefonomon épp a budriói gyilkosságról olvastam, és hogy egy Fehér Norbert nevű férfit köröznek. Felnéztem és ott volt ő: rövid haj, szakáll, szemüveg, és nagyon idegesnek tűnt – mondta az Il Messaggerónak. Ennek több mint egy hete.

A nyomozók már kiderítették, a menekülés során is használ telefont, több SIM kártyája van, mindegyik más névre. Utoljára egy április 9-i hívást rögzítettek. A Facebookon is aktív életet élő férfi közben letörölte az oldalát, gyanítják, hogy így akarja menteni bűntársait, akik között egyes források szerint egy magyar is van.

Kriminológusok úgy vélik, Fe­hér végig hidegvérrel ölt, bestiális tetteinek azonban egyszerűen nincs indítéka. Igazságügyi szakértők szerint a férfi kettős személyiségű.    

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161455_auto_resized.jpg
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714108211
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163258_auto_resized.png
metropol.hu

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a Spar

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714108211
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros