100 milliós adóssággal tűnt el az MSZP-s politikus

Papíron semmilyen vagyona, viszont annál több tartozása volt az egy hete nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának. A Bors felkereste a politikus korábbi lakcímét, ahová továbbra is özönlenek a banki levelek.
Papíron semmilyen vagyona, viszont annál több tartozása volt az egy hete nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának. A Bors felkereste a politikus korábbi lakcímét, ahová továbbra is özönlenek a banki levelek.

Január 5-én indult el egy újpalotai lakásból a boltba a 43 éves Sápi Attila, a rövid útra csak egy fekete melegítőt, egy zöld kabátot és egy sportcipőt vett fel.

Telefonja sincs nála

Sem az iratait, sem a telefonját nem vitte magával, és az autóját is hátrahagyta. Azóta nem adott magáról életjelet a politikus. Eltűnését azonban furcsa módon csak egy hét után jelentették a rendőrségen. Sápi barátai kétségbeesett felhívásokat tettek közzé a Facebookon. Egyikük zárkózott típusként írja le a férfit, akit csak Szamurájnak hívott. A politikus egyik vállán nonfiguratív tetoválás van. Élettársával élt együtt annak lakásában, bár a hivatalos lakcíme Pilisen van. Fia és volt felesége Vácon élnek. Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke halk szavú, segítőkész embernek ismerte a férfit, akit választókörzetében is nagyon kedveltek. Nem láttak rajta olyan jelet, ami aggodalomra adott volna okot.

425 ezret keres

A cégjegyzék szerint Sápi hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. Utolsó, tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint a képviselő 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, illetve 2011-től 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben. Utóbbit 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

Sápi nevén egyetlen ingó vagy ingatlan sem szerepel, csak egy 1 millió 850 ezer forintos banki tartozás. Bár bruttó 425 ezret keresett önkormányzati képviselőként, emellett mégis havi 59 ezer forintért vállalt ügyintézői munkát egy cégnél. Élettársát nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatban.

Furcsának tartották

A Bors felkereste a békásmegyeri lakást, ahol az új lakóktól megtudtuk: az ingatlan Sápi édesanyjáé volt, a férfi és élettársa lakott benne. Tavaly májusban adták el, ezután költöztek előbb Pilisre, majd Újpalotára. A tulajdonos szerint a bankok levelei továbbra is erre a címre érkeznek, bár Sápi hivatalosan Pilisen lakik. A szomszédok furcsán viselkedő párként jellemezték őket, az élettárs éjszakai ügyeletben is dolgozott.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán