Aktuális

10 tuti tipp, hogy túléld a fesztiválszezont

Balajti Péter

Létrehozva: 2016.07.23.

<p>Nagy bulik, koncertek, szerelem – erről szólnak a nyár sátoros eseményei. Akadnak, akik egész évben erre spórolnak. Íme tíz jó tanács, amelyekkel számos felmerülő problémát megelőzhetünk.</p>

Forrás: Thinkstock

Sátras ünnep

A tervezett létszámhoz képest legalább egy, de inkább két fővel nagyobb sátorral induljunk fesztiválozni, mert a túl szűk alvástér felesleges feszültséghez vezethet, ráadásul a hátizsákoknak is el kell férnie odabent!

Lehűt a szárító

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha a reggeli mosakodás után jéghideg vízzel itatjuk át a törülközőnket, és azt a sátorra terítjük. Egyrészt a nap megszárítja, így csökkenti a sátoron belüli felmelegedést, másrészt hűti is annak belső levegőjét.

Helyezkedjünk!

Ajánlott korán érkezni, hogy a legjobb sátorverőhelyek közül válogathassunk. A tuti terep nemcsak sima terület, de nem esik a vécésor széláramába és a hangfalak vonzáskörzetébe sem, ugyanakkor jó, ha rálátni onnan a zuhanyozókra, így látható, mikorra érdemes időzíteni a tusolást. Ráadásul viszonylag magasabban helyezkedik el a bulikemping többi pontjától, így egy esőzésnél nem a mobilotthonunk alatt gyűlik majd össze a sok milliméternyi csapadék.

Csúcsmobil helyett

Felejtsük el a csúcsmobilt és az azzal való villogást! Szerezzünk be egy egyszerű, billentyűzetes készüléket, amelynek az aksija tovább bírja a sokat fogyasztó érintőképernyős csodáénál, ráadásul a tolvajok sem éreznek késztetést, hogy magukévá tegyék az összes fontos adatunkkal együtt! Meg aztán bulizunk, a telefon csak azért kell, hogy elérjük egymást a többiekkel.

Feltölt a napfény

Hatezer forintért már kapható olyan napelemes töltő, ami tízféle mobiltelefoncsatlakozást kínál, így a szieszta idején adhatunk energiát a csekély fogyasztás mellett is egy hetet ritkán bíró maroktelefonunknak.

Kevesebb is elég!

Egész szappan helyett praktikusabb apró szeletekre reszelni a tisztítószert: így kézmosáshoz elég csak egy-két darabkát magunkkal vinni, s utána sem okoz gondot a nedves tömb elhelyezése, illetve megszárítása. S hogy mibe helyezzük a szappanszeleteket? Zárható nejlonszatyorba, amelyből érdemes feltankolni, hiszen eső idején számos kütyünek nyújthatnak biztos menedéket.

Reggeli a zsebben!

Egy-két müzliszelet gabonával, gyümölccsel és némi cukorral megfelelő alternatíva lehet reggelire. Súlyra könnyű, s nem sok helyet foglal el a hátizsákban. Mivel adagonként csomagolt, így a hangyák elől sem kell körültekintően elzárni. Jól jöhet a multivitamin is, amelyet tabletta vagy pezsgőtabletta formájában is magunkhoz vehetünk – utóbbi előnye, hogy rákényszeríti az embert a folyadékpótlásra.

Tuti, ami fix

Rögzítéshez és ragasztáshoz egyaránt hasznos lehet a szigetelőszalag, amiből szintén felesleges egy egész tekercset magunkkal cipelni: inkább tekerjünk fel pár métert egy vízzel töltött fémkulacs oldalára.

Jól jön a huzat

Miért párnáznánk ki párnával a hátizsákot? Sokkal praktikusabb, ha csak párnahuzatot pakolunk, amit aztán megtöltünk mondjuk egy-két hosszú ujjú pulcsival, garbóval. Bármennyire nagy a hőség napközben, az éjszakai, illetve hajnali lehűlés kellemetlen meglepetéseket tartogathat, ha éppen akkor kell kimennie az embernek mosdóba.

Zseb/pénz

A szandálos időben kihúzhatjuk a készpénzrejtekhelyek listájáról a zokni szárát, ám még így is marad pár tuti zug. A lényeg, hogy sose tegyük egy helyre az összes pénzünket, inkább osszuk el többfelé. Eredetileg öngyújtótartónak szánták a nadrágok jobb első zsebénél található kis zsebecskét, ám az összehajtogatott bankjegyeknek, sőt még a pénzérméknek is pompás tárolóhely. Szintén praktikus a nadrág belsejébe varrt rejtett zseb, de pénztárca lehet a mobil is, amelynek aksifedele alatt – laposra hajtogatva – jó eséllyel elfér még egy nagyobb címlet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151591_auto_resized.jpg
ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra