Aktuális

10 szokás, ami miatt magányos marad

Bors

Létrehozva: 2017.08.14.

Nem akar megalkudni, lemondani az elvárásairól, a szokásairól? Biztos, hogy ez a probléma? Lehet, hogy észre sem vette, és olyan mindennapi rutinokat alakított ki, amik akadályozzák a társkeresésben.

Forrás: Thinkstock

1. Elzárja magát a külvilágtól

Munkába menet a mobiljába bújik, vagy a kocsiban ül egyedül. A gyakori túlóra után jön a bevásárlás, fitneszterem, vacsora, otthoni filmezés, közben pedig észre sem veszi, hogy ebben a körforgásban nincs is helye a spontán ismerkedésnek.

2. Mindig a másik fél a hibás

Különösen kártékony, ha a barátaival folyton azt tárgyalja ki, hogy a másik nem miért szánalmas. Ha ezt sokat mondogatja, akkor a végén el is hiszi, és aztán nehéz úgy ismerkedni, hogy már eleve utálja a másik nemet.

3. Nem hagy időt a gyásznak 

Ha túl korán belevág egy új párkapcsolatba, nem biztos, hogy kellő odafigyeléssel választ. Az új helyzetbe behurcolt, le nem zárt sérelme konfliktusokat okozhat, ami a kapcsolat felbomlásához vezethet. Ezzel a szokással egy frusztráló spirálba kerülhet.

4. Várja a csodát

Mert a hollywoodi filmek is megmondták, hogy „majd jön a szerelem, amikor kell”. De, ha már jó régóta nem jön magától, akkor érdemes elébe menni. Az internet korában nem nehéz utánajárni, hogy mit tehet.

5. Több társkeresőn is regisztrál

Csak elaprózza a figyelmét, ha egyszerre több oldalon is fent van. Ez a figyelemmegosztás lejön a másiknak, és már csak a mennyiség miatt is fárasztó munkává teszi az ismerkedést.  Elvész a játékosság, az odafigyelés és a másikra ráhangolódás. Folyton olyan érzése lesz, hogy biztos van jobb a sok ezer közt, pedig nem a legjobbat kell megkeresnie, hanem találni egy elég jót.

6. Rögtön társat keres

Először csak ismerkedjen, ne akarjon rögtön összeköltözni. Óriási öngól tud lenni, ha mindenkiben azonnal a potenciális férjet, feleséget keresi. Így nem ad elég időt magának megkedvelni a kiszemeltet, megszokni a hibáit, szokásait.

7. Sokat mondja, hogy jól van

Ha úton-útfélen bizonygatja, hogy egyedül is milyen jól van, akkor ezzel potenciális partnereket ijeszthet el. Ha tényleg jól van, akkor nem kellene szükségét érezni, hogy ezt bizonygassa. És nem kellene mindenhol hangot adni a szingli lét nagyszerűségének. 

8. Szégyelli, hogy szingli

Korunk 50%-os válási aránya mellett nem lehet kijelenteni, hogy a párkapcsolat az egyetlen üdvözítő állapot mindenkinek, mindenkor. Van, amikor az ember szingli, és ez normális. Ha ezt cikinek tartja, az hat a hangulatára és önbizalmára is, ami aztán meg is látszik. Ráadásul, ha rejtegeti, hogy egyedül él, ismét potenciális partnereket szalaszthat el.

9. Nem kér segítséget

Ha nem tudja, hogyan fogjon hozzá az ismerkedéshez, vagy próbálkozik, de nem megy, akkor nem csak pszichológus, életvezetési tanácsadó és társkereső szolgáltatásokat vehet igénybe, de a barátait is megkérheti, hogy segítsenek, hívják meg közösségi eseményekre, és mutassák be a szintén egyedülálló ismerőseiknek.

10. Visszatáncol az exéhez 

Ha valahányszor magányos vagy, felhívja az exét, az elég kártékony tud lenni. Akár ön hagyta el, akár ő lépett le, annak oka volt. Minél tovább halogatja a végleges elválást, annál később talál egy olyan párkapcsolatot, ahol mindketten dráma nélkül elköteleződhetnek.

Járjunk el egyedül

– Egy társasági eseményen a személyes találkozás során egészen más benyomásokat szerezhetünk, mint az online ismerkedésnél – mondja Pirchala Berta társkeresési szakértő. – Ha online ismerkedünk, lehet, hogy felépítünk egy képet magunkban, közben teljesen másmilyen az illető, és ez csalódáshoz vezethet. Ezért mindenképpen javaslom, hogy aki ismerkedne, rendszeresen járjon társaságba, hisz csak így lehet új emberekkel találkozni. Sőt azt javaslom, hogy egyedül menjünk, mert így lehet idegenekkel szóba elegyedni. Az a tapasztalatom, hogy akik barátnővel, ismerőssel járnak el, inkább egymásba kapaszkodnak és csak egymással beszélgetnek. De, ha így megy csak, akkor inkább vigyünk magunkkal valakit, mint hogy sehova se járjunk. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27458_resized.jpg?avcount=1714122020
origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lehet a baj: komoly döntést hozott a királyi család Katalin hercegné állapota miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164107_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Öljetek meg minden zsidót!” – felfoghatatlan állapotok uralkodnak az amerikai egyetemeken

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27459_resized.jpg?avcount=1714122020
origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714122020
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros