Aktuális

10+1 bénázás Karácsony Gergely előadásában

Bors

Létrehozva: 2019.10.11.

A kampányhajrában szövetségeseinek kokainos-korrupciós botránya és az erre adott ügyetlen reakciói ismét megmutatták, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan arra, hogy egy közel kétmilliós világvárost irányítson – írja az Origo.hu.

A hírportál 10+1 pontba gyűjtötte a mindenre alkalmatlan főpolgármester-jelölt szerencsétlenkedéseit ami megmutatja dilettantizmusát.

Karácsony Gergely szövetségeseinek kokainozós és korrupciós ügye lett a kampányhajrá központi témája, amely ismét felhívta a figyelmet a zuglói polgármester alkalmatlanságára. Itt van az utóbbi évek legnagyobb botránya, és akárcsak Zuglóban, Kispesten is a fejére nőtt a szocialista maffiahálózat, amely a háta mögött saját kerületét is szétlopta, Karácsony pedig csak szaladt az események után.

Nem ez volt az egyetlen nevetséges hibája az elmúlt hónapokban-években.

Pontosabban Karácsony és stábja annyit hibázott az elmúlt időszakban, hogy abból gyűjtögetni nagyon könnyű, viszont megszámolni szinte lehetetlen. Jöjjön 10 olyan nevetséges hiba, amely megmutatja, Karácsony Gergely nemcsak egy világváros vezetésére alkalmatlan, de egyszerű politikusnak is – sőt, egy politikus asszisztensének is alkalmatlan lenne.

0. hiba: „Ott van, Gergő! Nem ott!”

Karácsony már jóval főpolgármesteri kampányát megelőzően bemutatta egészen abszurd alkalmatlanságát. 2014-ben kezdte meg végeérhetetlen sorozatát, amikor az őt gyenge jelöltnek tartó Gyurcsány Ferenccel meglátogatták a centenáriumi lakótelepet az öt évvel ezelőtti országgyűlési választási kampány keretében. A köztéri fogadóórán Karácsony jobbkezével előremutatva kijelentette, hogy mellettünk van ez az iskola, amire a pár tíz fős tömeg felhorkanva az ellenkező irányba mutogatva, a helyes irányba terelte a felkészületlen politikust, azt kiabálva, hogy „ott van, Gergő, nem ott.” A megzavarodott politikustól csak ennyire tellett: Bocsánat!

1. Helyesírási hibák tömege

A helyesírás az alapműveltség részét képezi, és fontos szerepe van a társadalomban – figyelmeztet rövidke összefoglalójában a nyelvtan.com, ami a jelek szerint nem igazán hatotta meg Karácsony Gergelyt. Főpolgármester-jelölti kampánya során ugyanis annyi helyesírási hibát vétett, hogy az még Bangóné Borbély Ildikónak és Kunhalmi Ágnesnek együttvéve is nehezére esett volna.

„Persze Orbán Viktor dolgozószobáLYából ez már nem látszik.” – írta ki közösségi oldalára február elején a dologzószobája szót Ly-nal.

A helytelen írásból azonban nemcsak idén, hanem tavaly, kormányfőjelöltként is sportot űzött. Olyan programot tett közzé, amelyben rengeteg helyesírási és központozási hiba volt. „Ösz töndíjak”, „iskola rendszer„, „mi nimálbért”, „miniszter-jelölt„ – csak néhány példa szemléltetésképpen Karácsony Gergely Népszavában megjelent hirdetéséből.

2. Annak a városnak sem tudja leírni a nevét, aminek a vezetője szeretne lenni

Karácsony Gergely kampánya során bemutatta, hogy helyesírási hiba és helyesírási hiba között is van különbség, ő bármeddig tudja fokozni a hibákat: megcsinálta azt a bravúrt, hogy egyik kampányanyagában nem sikerült helyesen megneveznie azt a várost, aminek a vezetője szeretne lenni.

Természetesen Budapestről van szó, ami Budapetként szerepelt az egyik gyalázkodó videójában.

3. ”Törökország fővárosa, Isztambul!„

Jó esetben már az általános iskola felső tagozatában tanítják a legnagyobb országok fővárosait, azonban a 44 éves Karácsonynak ebben a kategóriában is sikerült nevetséges hibát produkálnia. ”Gratulálunk Ekmer Imamoglunak, Isztambul következő polgármesterének a győzelemhez! „ – lelkendezett a török kormányellenes erők sikerén júniusban, hozzátéve, hogy ez a török fővárosban elért ellenzéki győzelem.

Csakhogy van ezzel egy apróbb probléma: a földrajztudomány júniusi (és októberi) állása szerint Törökország fővárosa Ankara, és nem pedig Isztambul.

4. Hol is van Csepel?

Normális esetben egy polgármesterjelölt, pláne egy főpolgármester-jelölt tisztában van annak a településnek a földrajzával, ahol indul. Ez egyáltalán nem mondható el Karácsony Gergelyről, aki többször is bebizonyította ennek ellenkezőjét. A következőképpen vázolta a Pesti Srácoknak, milyen fejlesztéseket tervez az ”észak-pesti Csepelen.„

Karácsony: ”Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal, és a ...
PS: „Akkor Dél-Pest, nem Észak-Pest, ugye? Észak-Pestet mondott!”
Karácsony: „ööö... Csepelről beszélek. Igen. Igen. Tehát a csepeli fejlesztések ott... ott.”

A baloldali politikus fantáziájának csak a Budapest-térkép szabott gátat, amelyen Csepel látványosan Dél-Pesten helyezkedik el.

5. 170 évnyi történelmet írt át

Kampánya során nemcsak a török városokat és a budapesti kerületeket cserélgette fel, hanem a fővárosi múzeumokat is. Az ATV szeptemberi adásában a Liget-projekttel kapcsolatos kirohanása során úgy fogalmazott, hogy „a Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén.” A tények ebben az esetben is mást mutattak: a Nemzeti Múzeum nagyjából 170 éve a Múzeum körúton található, és semmi hír nincs arra nézve, hogy bárki el szeretné költöztetni a Városligetbe. Erős a gyanú, hogy a minden téren fogalmatlan Karácsony az épülő Néprajzi Múzeummal keverte össze a Nemzeti Múzeumot.

6. A film és a valóság közti különbséget sem ismeri fel

A baloldal főpolgármester-jelöltje olyan veszélyektől is meg akarja védeni a budapestieket, amelyekről pillanatok alatt kideríthető, hogy nem léteznek. Szeptember közepén Szabó Tímeával közösen tartott, a szigetsorompóval lezárt K-hídja előtt tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy az Óbudai-, más néven Hajógyári-sziget nem Orbán Viktoré és nem a befektetőké, hanem a fővárosiaké, a környéken élőké, és mindent meg fognak tenni azért, hogy felszabadítsák azt. Nem sokkal később elárulták neki azt, amit minden arra járó felismert, hogy a háta mögött látható sorompó egy film díszlete, a Hajógyári-szigetet senki nem zárta le.

7. Saját kerületében is képes eltévedni

Azt a legtöbb budapesti tudja, hogy Karácsony Zuglót vezetgette az elmúlt öt évben. Ha általánosságban nézzük, akkor az még egy annyira sikertelen polgármestertől is elvárható, mint ő, hogy tisztában legyen az általa irányított kerület tulajdoni viszonyaival. Karácsonynak ez sem jött össze, Zugló legismertebb közterületére, az Örs vezér terére azt mondta, hogy a főváros tulajdonát képezi. A valóság és a tulajdoni lapok természetesen nem ezt mutatják: a városrész szimbolikus tere a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll.

A kerületi vezető, aki saját kerületében is eltéved – ezek után már értjük, hogy miért nem találja meg Csepelt.

8. Sajtótájékoztatót tartott az őt kigúnyoló plakát előtt

Mint ismert, a múlt hónapban a Fidelitas plakátkampányt indított, amellyel arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy Budapestnek alkalmas és rátermett vezetőre van szüksége, nem pedig bohócokra, mint Karácsony Gergely, Puzsér Róbert vagy Berki Krisztián. Az egész város láthatta ezeket a tájékoztató plakátokat, hiszen több helyen is felbukkantak a városban. Erre Karácsony Gergely hol tartott sajtótájékoztatót az Átrium mozi környékén? Pont egy ilyen bohóc-plakát előtt! Megelevenedett bohóckodás!

9. Zakatolt a bohócvasút, zavarba jött

Éppen akkor, amikor a bohócplakát alatt tartott sajtótájékoztatót, elhaladt a bohócvasút is, amiből nagy erővel szólt a csinn-bumm cirkusz. Az évtizednyi politizálás után is teljesen felkészületlen Karácsony teljesen lefagyott, és csak hebegni-habogni tudott.

10. Bemutatom a programom, amit négyszer már bemutattam (és még mindig nincs)

Az ismétlés a tudás anyja, de nem feltétlenül a programhirdetésben. Karácsony ennek ellenére világcsúcs-közeli szintet ütött meg a kategóriában, hiszen legalább ötször állt elő azzal, hogy most már aztán tényleg bemutatja a programját. Az már csak minősítő körülmény, hogy programja valójában azóta sincs.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091557_auto_resized.png
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26444_resized.jpg?avcount=1711637414
origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076988_auto_resized.png
metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090509_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ezért nem adott autogramot Schäfer András a Puskás Arénában (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089168_auto_resized.png
metropol.hu

Ördög Nóri vállalhatatlan videót osztott meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090947_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26445_resized.jpg?avcount=1711637414
origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17043919_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711637414
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091356_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tragikus baleset az M4-es autóúton: egy hétéves kisfiú meghalt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HyNg7fMTwOcmysaFuxIGq_lc50m6cYrG6-8FVKJIdcI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM0MmI0Y2EwM2NjMzQyMjA5OGVkMzNhMTA5YjFkOTIy.jpg
Búcsú

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány