– Lehet, hogy el sem hiszi, de teljesen véletlenül lettem cukrász – meséli a Borsnak László. – Felszolgálónak készültem, de csak a cukrászműhelyben volt felvétel. Ma már egyáltalán nem bánom, hogy így történt – mondja a szakoktató, aki nem mindennapi címekkel büszkélkedhet 38 éves korára. Az országos cukrászversenyeken rengeteg ezüst- és bronzérmet szerzett, sőt 2014-ben a luxemburgi cukrász-világbajnokságon az előkelő harmadik helyet hódította el.
László egyelőre titokban szeretné tartani, hogy mivel is készül a következô szakácsolimpiára. – Annyit elárulhatok, hogy én nem karamellel dolgozom, hanem tragant anyaggal. Ez porcukorból, zselatinból és vízből áll. A karamellhez képest az a jelentős hátránya, hogy nem lehet visszamelegíteni, ha eltörik, akkor vége. Olyan, mint a porcelán. De pont ezt szeretem benne. Kiválóan fúrható, faragható, sőt csiszolható is. Frissen olyan íze van, mint a cukornak, bár kemény. A diákjaim közül sokan szeretik – mondja a 12 éve házas László, aki a tízéves Kristóf és a nyolcéves Dominik apja.
Vonzalmát jól mutatja, hogy otthon sem neje tüsténkedik a konyhában. – Nálunk az én birodalmam a konyha. A nagy kedvencem a somlói galuska – árulja el László, aki az októberben, Németországban sorra kerülő olimpián már akkor boldog lenne, ha 15 ezer induló közül az első ezerben végezne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.