Domi végig fegyelmezetten dolgozott, a döntőben azonban nem bírta tovább a feszültséget és utat engedett a könnyeinek.
Ha édesapja főzött, márpedig gyakran ragadott fakanalat, az biztos volt, hogy Lovász József Domi ott sertepertélt körülötte. A főzés és az ételek szeretete így gyakorlatilag észrevehetetlenül kúszott be a fejébe, és vele együtt a kezébe is. Domi mióta az eszét tudja, mindig is csak főzni akart, az ételek és vendéglátás iránti szeretete és persze a kitartása az első helyig repítette az RTL Klub műsorában.
– Az első emlékem a konyhából az, hogy apu főz. A konyha szeretete végigkísérte az életemet, de anyu nem szerette volna, hogy szakácsnak tanuljak. Azt mondta, kell egy „rendes” szakma, így kereskedelmi és marketing szakra jártam a főiskolán. Egy év után otthagytam. Viszont még így is csak a véletlen segített, hogy tényleg konyhán dolgozhassak. Egy étteremben voltam felszolgáló, amikor hirtelen be kellett állnom a tűzhely mögé. Ott is ragadtam – mesélte boldogan Domi, akinek a tízmillió forintos nyeremény feletti öröme mégsem lehetett felhőtlen.
– A szüleim elváltak, de ezt szinte soha nem éreztem, olyan okosan intézték a felnőtt-dolgaikat, hogy apu mindig ott volt, amikor kellett. Nagyon szoros kötelék volt a miénk, de kilencéves koromban meghalt. Ha most, később vesztettem volna el, biztos belebolondultam volna, gyerekkoromban még könnyebb volt feldolgozni a hiányát – mesélte a nyertes, aki a versennyel kapcsolatos élményeit is elmondta.
– Fontos volt számomra A Konyhafőnök. Roppant jó érzés volt, hogy végig tudtam vinni valamit. Ezért is ajánlottam édesapámnak a győzelmet – mondta Domi, aki legszívesebben húsokat és halakat süt, és kedveli a skandináv stílust és nem szereti az újragondolt, túlbonyolított ételeket. – Akár egy főzelék vagy rántott hús is lehet fejedelmi fogás – vélte a séf, aminek a receptjét meg is osztotta a Bors olvasóival.