Hobbiszakácsból lett profi séf Zoli

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2015. május 24. 14:30
Michelin-csillagos étterem séfje lett az ingatlanosként dolgozó Zoli, aki a Konyhafőnök című show-ba még ügyes amatőrként érkezett.H
D. Á.

Az RTL Klub a Konyhafőnök című műsorának középdöntőjében ugyan kiesett a versenyből Fodor Pál Zoltán, mégis a verseny egyik nagy győztese lett, mert teljesült élete álma: az ingatlanirodát lecserélhette a konyhára. Nem is akármilyenre. Egy Michelin-csillagos étteremben kapott munkát.

– Hobbiszakács vagyok, soha életemben nem dolgoztam konyhán, sőt a műsorban voltam először éttermi konyhán. Otthon főztem eddig, a családom pedig élvezte. Nemrég azonban megnyílt előttem a kapu, és nemcsak a műsorban bizonyíthattam be, hogy éttermi tapasztalat nélkül is el lehet érni sikereket, hanem egy nívós helyen is ezt tehetem, az új munkahelyemen. Az ingatlanozás a múlté, már szakácsként próbálok helytállni – árul­ta el a Borsnak Zoltán, aki ma­ga kopogtatott az étterem aj­taján.

– Bekéredzkedtem, a takarítónő engedett be – mesélte nevetve az újdonsült szakács.

– El sem hiszem, hogy megengedték, hogy egy napot az étterem konyhájában tölthessek, és kipróbáljam magam. Nem számítottam semmire, csak szerettem volna belekóstolni abba az életformába. Olyan jól sikerült, hogy a nap végén felkínáltak egy pozíciót. Már másfél hónapja dolgozom ebben a népszerű és elismert étteremben, mindent elkövetek azért, hogy megfeleljek. Minden nap egy álom, rengeteg új dolgot tanulhatok. A Konyhafőnökben való szereplésem is hozzásegített ahhoz, hogy most álmaim helyén dolgozhatok. Elképesztő a tempó, megemelem a kalapom a szakácsok előtt. Öröm igazi művészek között dolgozni – mesélte lelkesen Zoli.
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.