Aktuális

Bors-recept: kirakatban a spenótos tészták

Bors

Létrehozva: 2015.04.21.

Spenót vagy paraj, ugyanazt jelenti: selymes, zöld frissesség, egy harapás a tavaszból.

Bár sokszor a gyerekek kegyeiért küzdeni kell, a felnőttek remélhetőleg tudják a titkot. A szezon egyik legkorábbi friss zöldsége tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, rostokkal, és ami a lényeg: nagyon finom! A belőle készült tésztás finomságok pedig hipp-hopp lecsúsznak, és elmondhatjuk, hogy egészségesen étkeztünk.

Spenótrolád

Hozzávalók: 350 g spenót 50 g vízitorma 4 tojássárgája 1/2 csésze liszt 4 tojásfehérje só a töltelékhez: 50 g vaj 1/4 csésze liszt 100 g cottage sajt (szemcsés túró) 175 ml tej 75 g mozzarella sajt 50 g szárított paradicsom

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk és béleljünk ki sütőpapírral egy sütőlemezt. Készítsünk elő egy tiszta konyharuhát. A spenótot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jól szárítsuk meg. Ezután vágjuk apróra, ahogy a vízitormát is. Keverjük össze a tojássárgáját és a lisztet, majd adjuk hozzá a spenótot, fűszerezzük, és jól keverjük el.

Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Majd ezt a keveréket kenjük rá szépen a sütőlemezre, és süssük 15-20 percig. Közben elkészítjük a tölteléket: olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet, és főzzük egy percig. Keverjük hozzá a túrót, majd a tejet. Főzzük mindaddig, amíg be nem sűrűsödik.

Végül adjuk hozzá a mozzarellát, és vegyük le a tűzről. Amikor a spenótrolád megsült, borítsuk ki az előzőleg előkészített tiszta konyharuhára, majd annak segítségével tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tekerjük ki, és kenjük meg a túrós-sajtos töltelékkel, és a tetejére tegyünk aszalt paradicsomot. Tekerjük föl, és felhasználásig tartsuk hűtőben.

Édes rombolás - rózsaszín álomdesszertek

Azt nem állíthatjuk, hogy ha valaki elkészíti, majd elfogyasztja ezeket a süteményeket, rózsaszínben fogja látni a világot. Azonban a látványuk is jókedvre derít, és még az alkotás öröméről nem is beszéltünk. Vendégváró hétköznapokra, ünnepi menüzárásra stílusos megoldás azoknak, akik szeretik egy picit megbolondítani a sablonokat.

Csésze és csészealj cupcakes

Hozzávalók (24 darabhoz): 24 Marie keksz (vagy bármilyen kerek, édes keksz) világos rózsaszín vajas krém sötét rózsaszín vajas krém 24 mini rózsaszín cupcake-papír 125 ml eperlekvár 8 rózsaszín zseníliadrót (kreatívboltban kapható)

Kenjük be a kekszeket vékonyan halvány rózsaszín vajas krémmel. Körbe pedig vékonyan a sötétebbik krémből kenjünk neki szélt habzsák vagy egy kilyukasztott zacskó segítségével. Ezután kenjük le az egyes cupcake-eket is egy réteg világos rózsaszín vajas krémmel, és a szélén szintén sötéttel. Kanalazzunk egy kis eperlekvárt minden cupcake tetejére, majd a feldíszített cupcake-eket helyezzük a feldíszített csészealjak közepére. Vágjuk a zseníliadrótokat 3-3 darabra, és formáljuk úgy, hogy a csésze füle legyen. Nyomjuk rá kissé a cupcake-ekre.

Vajas krém

Hozzávalók: 100 g sótlan, puha vaj 225 g porcukor 1/2 teáskanál vaníliakivonat 1 evőkanál tej rózsaszín ételfesték

Keverjük simára a hozzávalókat. A rózsaszín ételfestéket aszerint adagoljuk, hogy mennyire sötét vagy világos rózsaszínre akarjuk a krémünket.

Szezonális kóstoló - saláták újratöltve

A világ egyik legegyszerűbb konyhai attrakciója egy finom saláta összeállítása. Végy hozzá kiváló minőségű, friss salátát, egyéb zöldségeket, kevés húst – vegák sajtot, vagy ami jólesik –, fűszerezd, kavard, locsold, és tálald. Kérdés?

Bulgursaláta

Hozzávalók: 15 dkg bulgur (kölessel is készíthetjük) 1 fej vöröshagyma 1 cs. hónapos retek 10 dkg kígyóuborka 10 dkg paradicsom 1 fej fejes saláta 1 cs. zellerzöldízlés szerint kapor 10 dkg pörkölt földimogyoró 10 dkg napraforgómag 1 dl olívaolaj 2 citrom ízlés szerint szerecsendió kurkuma só

A bulgurt többszöri átmosás és leszűrés után kétszeres mennyiségű vízben a fej vöröshagymával, kevés sóval és kurkumával megfőzzük. Amikor kihűlt, felkeverjük, egyenletesen elkeverjük benne az apróra vágott zöldségeket, a pörkölt földimogyorót és napraforgómagot, majd fűszerezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal és frissen facsart citromlével, megszórjuk finomra vágott zellerzölddel, és lazán összeforgatjuk. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714002910
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714002910
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158837_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153341_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714002910
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150240_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Citromos kölespuding: egy igazán különleges édesség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében