A magas vércukorszint és az azzal járó túlsúly nagymértékben növeli a rákos megbetegedések előfordulását – vallja a tudomány alapján Schobert Norbert, aki svéd kutatók tanulmánya alapján értékelte a magas szénhidrát tartalommal rendelkező élelmiszerek hatásait az emberi szervezetre.
– Kutatások alapján ma már bizonyított tény, hogy a magas vércukorszint és a túlsúly káros hatással van a szervezetre, ráadásul nagymértékben növeli a daganatos megbetegedések arányát. A szakemberek 75 ezer tesztalanyt vizsgáltak, akiknél a túlsúly miatt 400 százalékkal növekedett a rákos megbetegedések aránya.
Nőknél a mellrák, míg a bél-, gyomor- és hasnyálmirigy megbetegedéseit mindkét nemnél megfigyelték – magyarázta az életmód-tanácsadó, aki 7,8 százalékos várcukorszint mellett már komoly diétát javasol.Norbi a szakemberekkel együtt a pro-inzulint okolja a daganatos sejtek szaporodásáért.
– A pro-inzulin serkenti a rákos sejtek képződését. A tumoros sejtek harmincszor annyi glükozt képesek felvenni, mint egészséges társaik. Ezek a receptorok azonnal felveszik a cukrot, ami által a rákos sejtek még jobban szétterjednek a szervezetben. Ezért is fontos, hogy maximum napi 50 gramm szénhidrátot fogyasszunk, ebből is olyat, ami lassan szívódik fel a szervezetben – magyarázta Norbi, akinek Update diétájában 80 gramm a megengedett szénhidrát tartalom, minimálisan több, mint a javasolt.
– Személyesen is érintett vagyok ebben a témában, hiszen a nagymamám 56 éves korában , túlsúlyosan, rákbetegségben halt meg – tett hozzá Norbi, aki májusban megjelenő, A nagy kalória hazugság – szándékos népirtás című könyvévben adatokkal támasztja alá meggyőződését.