A Hupikék Törpikék és a sült krumpli mellett a Dinner in the Sky étteremhálózat a belgák harmadik olyan találmánya, amely óriási ajándék az emberiség számára. Az 50 méter magasban himbálódzó 22 személyes étterem jelenleg már több mint 25 országban szédíti extrém dolgok iránt fogékony vendégeit.
A Dinner in the Sky éttermek általában városi látványosságok közelében, vagy festői tájak, esetleg egy fesztivál közepén emelkednek a magasba egy daru által. Budapesten a Városligeti Műjégpálya területén magam is bedobtam néhány falatot, de az ízek orgiája helyett sokkal inkább a tériszony és az Andrássy út–Hősök tere látványának befogadásával voltam elfoglalva.
Még a szemerkélő eső sem tudta a csodálatos élményt megzavarni, ugyanis az asztalunk fölött még tető is volt. De a személyzet is igyekezett az asztaltársaságomat megnyugtatni, hogy akkor sincs gond, ha vihar támadna, mert egy perc alatt földre tudják rakni a lebegő bisztrót. Így azok is megnyugodhatnak, akik esetleg a harmadik pohár sör után kapcsolnak, hogy ki kell menniük a mosdóba.
Egyébként ha a 360 fokos panoráma és a kulináris élvezetek mellett nem tartaná megfelelő zenei aláfestésnek, hogy a talpa alatt fütyül a szél, akkor erre is van megoldás. CD-ről muzsikát prezentálni ilyen körülmények között túl snassz lenne, egy másik daru segítségével mellénk emelt zenekar vagy zongorista viszont alkalmas a vacsora vagy a társaság hangulatát még nagyobb magasságokba repíteni.
Fő az étel és a biztonság
A Dinner in the Sky a három legfontosabb aranyszabálya a minőségi ételek, az exkluzivitás és biztonság. Az étterem szerkezetét a legszigorúbb német tűzvédelmi előírások alapján fejlesztették. Minden egyes elemét – a biztonsági övtől a daruig –, rendszeresen és aprólékosan átvizsgálják és ellenőrzik.