A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a virsli maximum harminc milliméter átmérőjű, bélbe töltött, húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt vagy füstízesítésű, legalább 40% hús- és 10% fehérjetartalmú termék. Víztartalma maximum 70, zsírtartalma 25, sótartalma 2,5% lehet.
Tizenötféle sertés, marha és baromfihúsból készült virslit néztünk meg. Először összetevőiket vizsgáltuk, majd ár/érték arányukat. A választék mennyiségben is nagy, 140–500 grammig terjed.
- 47%-os sertéshús tartalmával kellemetlen meglepetést okozott a Pick, a szójafehérjével dúsított 180 grammos csomag drága, 489 forintba kerül.
- A Falni jó virsli olcsó, a 140 grammos csomag 249 forint, ám 42% hústartalma majdnem leveri a lécet.
- A 240 grammos Orsi baromfivirsli 47 százalékos hústartalma sem vonzó, ehhez képest drága, 449 forint.
- Igen jó paraméterei vannak a Wiener Würstelnek, valamint a Bécsi hosszú virslinek, hústartalmuk 84, illetve 82 százalék.
- A gyerekeknek készített Fini Mini virsli 80% pulykahúst tartalmaz, 140 grammot 399 forintért adnak belőle.
- Van bio is, például a Bio Frankfurter, ami 74% húst tartalmaz, de nincs benne szalonna és bőr. Az utóbbi három termék ára magas minőségének megfelelően borsosabb.
Kevesen tudják, hogy a virslit nem szabad főzni, hiszen hőkezelése főzéssel történik. Elegendő felforralt majd 90 fokra lehűtött vízbe dobni és 8–10 percig állni hagyni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.