LOPÁS

Egy csaló áldozatait keresi Demcsák Zsuzsa nevelt fia: „Nagyjából 9000 eurót vitt el”

Buster

Létrehozva: 2024.05.14.

Horváth Leon hatalmasat csalódott abban a férfiban, akit a barátjának hitt. Demcsák Zsuzsa nevelt fia és párja megbíztak Sz. Pálban, aki ellen jelenleg is két elfogatóparancs van érvényben. A sima modorú „jóbarát” több mint 3 millió forintnyi eurót lopott el az otthonukból.

Demcsák Zsuzsa nevelt fia úgy döntött, nem elégszik meg azzal, hogy feljelentést tesz Sz. Pállal szemben, mivel hazatérésük után kiderült, hogy a fiatal férfi nem csak őt és párját, de - állítása szerint - számos embert megkárosított az utóbbi években. Horváth Leon ezért létrehozott egy e-mailcímet, melyre várja Pál károsultjainak üzenetét és egyben jogi segítséget is ígér a pórul jártaknak. Leon most a Borsnak mesélte el, szerinte mi is történt pontosan. A fiatal férfi ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki.

Horváth Leon Demcsák Zsuzsa nevelt fia
Demcsák Zsuzsa nevelt fia felejelentést tett Fotó: Bors

A széfünk feltörve, üresen állt...”

Tamás, mert hogy mi így ismertük Pált, beférkőzött a bizalmunkba és azt kell mondjam, ügyesen csinálta. 

Visszagondolva ma már összeállt a kép, hiszen csupán az volt a terve, hogy beengedjük a lakásunkba akkor is, ha mi nem vagyunk itthon.

– Felajánlotta ugyanis, hogy ő kézben tartja a lakás kiadása körüli teendőket, amíg mi külföldön vagyunk. Mivel ez gyakran megesik, éltünk az ajánlatával. Több mint két hónap távollét után, a napokban tértünk haza és azt tapasztaltuk, hogy a széfünk feltörve, üresen áll magyarázta lapunknak Leon, majd folytatta. – Nagyjából kilencezer eurót vitt el és fogalmunk sincs, hogyan sikerült kinyitnia a széfet. Ezért most egy zárszakértő el is vitte, hogy kiderüljön – tette hozzá a srác, aki természetesen feljelentést tett a rendőrségen. Akár csak egy másik károsult, akitől Pál - az elmondások szerint - csalással szerzett meg egy jelentősebb összeget. Demcsák Zsuzsa nevelt fia azonban nem „csak” az lopott pénz miatt érzi rosszul magát.

széf, arany
Horváth Leonék a széfet feltörve találták, miután hazaérkeztek a nyaralásból - képünk illusztráció - Fotó: picture alliance / SVEN SIMON / © Northfoto

Demcsák Zsuzsa nevelt fia óriásit csalódott 

Az az igazság, hogy nagyon furcsa érzés most a lakásunkban lenni. Amióta kiderült ugyanis, hogy meglopott minket, sorra kapjuk az üzeneteket Pál „barátaitól”, aki szintén Tamásként ismerik őt. Egy csomó fotót készített a lakásunkról, amiket aztán ki tudja mi célból, de sok embernek elküldött, ahogyan fotózkodott a ruhánkban is. 

Borzasztó érzés, hogy mi megbíztunk benne, kedveltük őt, ő pedig így járt el 

– fakadt ki a fiatalember, aki hozzátette, tudomása szerint Sz. Pál jelenleg külföldön tartózkodik, hiszen erről tanúskodnak azok az üzenetváltások, melyeket a feltételezett tolvaj ismerősei küldtek el neki. Horváth Leon ugyanakkor arra kéri a kétszeresen is körözött férfi esetleges további károsultjait, hogy keressék meg őt történetükkel a [email protected] emailcímen. 

Azt gyanítjuk, hogy a már eddig előkerült tucatnyi károsult, csak a jéghegy csúcsa. Tudomásunk van olyan esetről is, amikor Pál egyetlen embertől ötvenhatezer eurót csalt ki és biztos vagyok abban, hogy vannak olyan károsultak, akik eddig nem tettek feljelentést. Szeretném összegyűjteni az összes áldozatot és ha szükséges, a jogi hátterét biztosítom ahhoz, hogy visszaszerezzük az ellopott, vagy kicsalt értékeket – számolt be a Borsnak  Leon, aki hozzátette a csalónak külföldi áldozatai is akadnak szép számmal.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek