szívszaggató

Zokoghatnak Madeleine McCann szülei: lezárták az ügyet, azonosították a gyereket

Létrehozva: 2024.05.14.

Ez az egész világot felkavarta.

Bár Portugália közkedvelt üdülési célpont, mégis ide köthető a világ egyik legjelentősebb bűnténye, ami ráadásul a mai napig megoldatlan. A kedves kis Madeleine McCann esete már 2007 óta nem hagyja nyugodni a világot. A kislány ugyanis ekkor tűnt el rejtélyes körülmények között a nyaralóból. A család éppen Portugáliában volt nyaralni: az apa és az anya a szállodában hagyta a kis Maddie-t és a testvéreit, majd elmentek a barátaikkal vacsorázni. Mire hazaértek, a hároméves kislánynak csak hűlt helyét találták. Bár az ügy még mindig rejtély és nem lehet tudni a részleteket, abban sajnos már senki nem reménykedik, hogy a kislány valahol életben van. Ennyi év után is nagy erővel keresik a holttestet, és bizony van egy gyanúsított is Christian B. személyében, akiről az egész világ azt feltételezi, hogy ő volt a tettes, azonban semmilyen bizonyítékot nem talált még a rendőrség. De nem csak a kis Maddie az egyetlen, aki eltűnt. 

Maddie McCann
Maddie ügye még mindig tisztázatlan / Fotó: MELANIE MAPS/AFP

Maddie ügyének megoldására nagyon sok pénzt költ az angol kormány, ugyanakkor jelentős összeget áldoz rá a portugál és a német költségvetés is. Az eltűnt gyerekek szülei érzései ezzel kapcsolatban vegyesek: örülnek, hogy pénzt áldoznak a gyerek megtalálására, mindazonáltal más eltűnt gyerekre nem szánnak ekkora pénzt. 

1998 márciusában ugyancsak Portugáliából tűnt el Rui Pedro Teixeira Mendonça, akinek az ügye szintén a mai napig rejtély. Ezen a napon ugyanis elbiciklizett édesanyjához, hogy engedélyt kérjen arra, hogy átmenjen 22 éves "barátjához". Az anyuka ezt megtagadta, ám később a fiú iskolája felhívta, hogy megkérdezzék, Rui miért nem ment a délutáni órájára. Ekkor nagy erőkkel keresni kezdte a rendőrség. 

Hosszú ideig nem találtak semmi, azonban később elterjedt egy fotó. Egy család az Eurodisney vidámakban szórakozott, és az egyik fotó hátterében feltűnt az eltűnt fiú. Akkor ismét nagy lendületet vett a nyomozás, és abban bízott mindenki, hogy élve előkerül a fiú. Később azonban a hatóság 75 ezer rémisztő fotót talált a Dark Weben gyerekekről, melyből 1263 személyt azonosítottak. Közöttük volt Ruin Pedro is - írja a DailyStar.

Az ügyet lezárták, mondván, hogy bizonyos, hogy bántalmazói gyilkolták meg. Az édesanya nagyon dühös, amiért a rendőrség nem szentelt megfelelő figyelmet gyermeke megtalálására. 

Ez természetesen Maddie szüleinek is rossz hír. Könnyen lehet ugyanis, hogy ugyanaz a szervezet rabolta el a kislányt, így hasonlóképpen kihasználták, majd meggyilkolták őt is, mint más tragikus helyzetbe került kisgyereket. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek