Dráma

"Tudatlan barom!" - népharag zúdult az édesanyára, idegméreggel mosta kisgyerekei haját

IF

Létrehozva: 2024.05.13.

Idegméreggel mosta meg három kislánya haját egy anya Ópályiban. A faluban többen, régóta használják ezt a szert tetvek ellen, pedig csak állatokon szabadna.

Idegméreggel mosta meg a kislányai haját egy édesanya Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Ópályiban. Az anyuka elmondása szerint a hajtetűket akarta kiirtani. Mind a három gyermek életveszélyes állapotban került kórházba. A rovarirtó vegyszert csak állatoknál szabad használni, a gyerekek hánytak és elájultak, a legkisebb van a legsúlyosabb állapotban. 

A községben többen is használták a "csodaszert"  Fotó: TV2/Tények

Tetűirtásra akarta használni a vegyszert az ópályi édesanya, három gyermeke haját a szomszédtól kapott vegyszerrel mosta meg, de rövidesen a gyerekek rosszul lettek. Csupán ekkor derült ki, hogy egy veszélyes idegmérget használt a hajmosásra a nő. A három gyereket azóta kórházban ápolják, ugyanis az idegméreg perceken belül megtámadta a szervezetüket: a gyerekek hánytak, a legkisebb mindössze 2,5 éves kislány el is ájult. 

A mentők először a legkisebb, majd a két idősebb lányt életveszélyes állapotban szállították kórházba, Nyíregyházára. A lánytestvérek az intenzív osztályra kerültek. Az orvosoknak eleinte fogalmuk sem volt, mi lehet a gyerekek baja, mert az anya nem közölt pontos információkat. Jóval később derült ki, hogy egy diazinon nevű rovarirtó szerrel mosta meg a hajukat az édesanyjuk, amivel hatalmas hibát követett el. Információink szerint, az édesanyának az egyik szomszéd adta a vegyszert, aki birkákat tart. A szomszéd elmondása szerint fogalma sem volt róla, hogy a hatóanyag halálos is lehet, akkor nem ajánlotta volna ezt az anyukának. Ha az orvosok a kórházban nem faggatják elég kitartóan az anyát és nem derülnek ki a részletek időben, a legkisebb kislány meg is halhatott volna. Ráadásul a Tények információi szerint a környékbeliek közül többen is alkalmazták a "csodaszert" tetű irtására. Az anya ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával eljárás indult.

A közösségi oldalakon hatalmas harag zúdult a felelőtlen édesanyára. Többen úgy gondolják, hogy az anyuka tettéért börtönbüntetést érdemel.

Tudatlan barom! A szomszédjával együtt! Azt kívánom egyszerre érezze a 3 gyermeke szenvedését. 

– írta az egyik kommentelő.

"A marha nem tudta, hogy azzal hajat nem mosunk?! Börtönt az ilyen anyának!" – érkezett a következő hozzászólás. 

Remélem megkapja méltó büntetését és a börtönben fog megrohadni az ilyen. Szomorú, hogy ennyire tudatlanok az emberek és nem figyelnek oda.

 – írta le véleményét egy másik hozzászóló.

"Nem nevezném édesanyának azt, aki mindenfélét a gyerekei fejére önt... Remélem lecsukják és soha többet nem látja a gyerekeit." – olvasható a közösségi oldalon.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek