Búcsú

Hosszú életben bízott az elhunyt lottómilliomos, Andraschek László: ez volt az utolsó kívánsága

Bors

Létrehozva: 2024.05.03.

Meghalt a győri lottómilliomosként ismertté vált Andraschek László: néhány hét alatt legyőzte a rák. A felesége már a férfi temetéséről is gondoskodott. A Borsnak adott utolsó interjújukban még arról beszéltek, hogy bíznak a hosszú életben.

Meghalt az egykor szegénysorban élő lottómilliomos. Andraschek Lászlóról az a hír járta, hogy a hirtelen jött gazdagság előtt hajléktalanként élte mindennapjait, ám ő ezt határozottan cáfolta. Azt elismerte, hogy bőven volt alkalma a nyomort megtapasztalnia, hiszen szükséglakásban és munkásszállón is élt. 2013-ban a skandináv lottón 626 millió forintot nyert, és ez az összeg bizony alaposan megváltoztatta az életét. A házastársával, Anikóval közösen házat vásároltak medencével, amit sós vízzel töltöttek fel, és a vállalkozóssal is megpróbálkoztak, ám a Győrött nyitott kávézójukat egy idő után kénytelenek voltak bezárni. Mindketten abban bíztak, hogy hosszú és gondtalan életük lesz.

Andraschek Anikó és férje
László és Anikó boldogan éltek együtt Fotó: Bors

– Fel sem merült bennünk, hogy kiadjuk. Miénk az ingatlan, tudjuk, hogy ez komoly érték. Majd az örököseink kezdenek vele valamit, ha akarnak. Egyszerűen úgy döntöttünk, hogy már a nyugdíjasok életét szeretnénk élni. Én 190 ezer forintot kapok, a férjem 20 ezerrel többet. Azt, hogy havonta mennyit költünk, sosem számoltam, de az biztos, hogy a pénzt nem szórjuk ész nélkül, ha tippelnem kell, azt mondom, hogy nagyjából félmillió forintot fordítunk magunkra. Természetesen még a nyereményből is maradt annyi, hogy életünk végéig ellegyünk – nyilatkozta két évvel ezelőtt lapunknak László felesége, Anikó.

Jó nekünk ez a város, még akkor is, ha az egykori sortársaink gyakran megkeresnek minket, hogy pénzt kérjenek. Ez ugyan zavar minket, hiszen, ha mindenkinek segítenénk, nekünk és a gyerekeinknek semmi sem maradni a milliókból.

A nyeremény után teltek-múltak az évek, és mindketten megbetegedtek. László szervezetét megtámadta a gyilkos kór, de aztán úgy tűnt, hogy a daganatot sikerült legyőznie. Anikónak a veséje ment tönkre, aminek következtében a mai napig dialízisre jár.

Lapunknak tavaly elárulta, hogy semmilyen körülmények között nem szeretne szervátültetésre menni. Azóta eltelt néhány hónap, Andraschek Lászlóné pedig szomorú hírt közölt: szeretett férje, László meghalt. A rákja kiújult, és alig egy hónap alatt elvitte. A férfi a halála előtt, mintegy utolsó kívánságaként megígértette a nejével, hogy vigyázni fog magára, és a transzplantációt is vállalja. Az asszony így most donorra vár.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek