Aktuális

Ittasan vezetett Burány Sándor

Bors

Létrehozva: 2018.06.25.

Ittas vezetés gyanúja miatt Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a legfőbb ügyész – közölte a Legfőbb Ügyészség.

A közlemény szerint a legfőbb ügyész ezt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az Országgyűlés elnökénél.

A rendőrség még január 19-én 22 óra 13 perckor ellenőrizte a Burány Sándor által vezetett gépjárművet Budapest IX. kerületében, a Határ úton. Az ellenőrzéskor Burány Sándor elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. Az alkoholszonda kimutatta, hogy a politikus szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, a képviselő enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművet.

Burány Sándort csak mentelmi jogának felfüggesztése esetén lehet gyanúsítottként kihallgatni – olvasható a közleményben.

Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője vállalja a felelősséget az ittas vezetésért. Ezt a politikus tegnap a Facebook-oldalán közölte. A politikus elismerte, hogy szeretteim társaságában előzőleg sört fogyasztott, majd autóba ült. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek